Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedrobot helpt bij werkdruk in het ziekenhuis

Niet meer zelf met bloed naar het lab

Robot helpt bij hoge werkdruk in het ziekenhuis
Hulp van bloedrobot bij hoge werkdruk verpleegkundige

Er is nu een robot die bepaalde werkzaamheden in het ziekenhuis kan overnemen. Denk hierbij aan het wegbrengen van bloed, medicijnen of verband. Deze bloedrobot doet dit volledig zelfstandig. Via de gekoppelde app bedien je het apparaat. Voer een opdracht in, en de robot gaat op pad. Als hij op de plaats van bestemming komt, geeft hij het gevraagde af en keert hij weer terug.

 

 

Informatie voor zorggebruikers

Een bloedrobot kan de werkdruk van verpleegkundigen verlagen. Zo houden zij meer tijd over voor jou. En doordat de robot jouw bloedmonster snel wegbrengt, weet je de uitslag ook sneller.

Vraag aan je ziekenhuis of zij al gebruik maken van een bloedrobot.
 

Informatie voor zorgprofessionals

Als verpleegkundige heb je te maken met een hoge werkdruk in het ziekenhuis. Een robot kan bloed voor je wegbrengen. Zo hou je meer tijd over voor patiënten. Ook zorgt hij ervoor dat belangrijke bloeduitslagen eerder bekend zijn.

Deze speciale bloedrobot is van Relay. Door sensoren in het plafond weet hij de weg en is zo geprogrammeerd dat hij nergens tegenop kan botsen. Hij kan ook deuren openen en liften gebruiken. De robot heeft het wifinetwerk van je instelling nodig om te werken.

Praktische hulp

Het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gebruikt de robot op proef voor het wegbrengen van bloedmonsters van de dialyseafdeling naar het laboratorium. Neem contact met hen op om hun ervaringen te horen. Zij staan ook open voor kennisdeling.

Wil je een robot zoals deze implementeren in je ziekenhuis? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Ervaringen

Vroeger moesten wij zelf met het bloed lopen naar het laboratorium. Dat kostte heel veel tijd, dus hadden we minder tijd om voor de patiënt te zorgen. De kwaliteit van de behandeling voor de patiënt gaat er [met de bloedrobot] ook nog eens omhoog. We krijgen eerder uitslagen terug, waardoor patiënten minder lang hier hoeven te blijven.
Verpleegkundige Marijke Chastelet, uit onderstaande video

Meer zorginnovaties voor